طبخه  

مرسلة بواسطة كرانيش


تأتين بمكونات اكله ما..

ربما قد قمتى باقتراضها من كتاب ( ابله نظيره) ثم تقومين بوضعها على مسطحِ رخامي وتضعين معهما الحزن والكبت ذاك اللذى يسكننا بجداره

تبدأين فى وضع المقادير على بعضها البعض - ربما تمثلين اثناء ذلك دور احداهن اللاتى يجدن تقديم الوجبات على شاشه التلفاز- ثم تضعينهم فى اناء واحد.. كل تلك المقادير تتجمع فى النهايه فى اناء واحد ليس الا..

تشبه هذه المقادير ما هو كائن بجوف الانسان ويشبه الاناء جسدك ذاك الذى يحمل الكثير عنكِ.... تقومين باشعال النار ..تضعين الاناء وتحرصين على ألا ينسكب ما بداخله كما نحرص نحن بنى البشر على الا ينسكب ما بداخلنا ليصير مساويا للارض امام الناس فربما يضحكون منا
متعه تشعرين بها عندما تنهين مراسم التقديم وتضعين الطعام على طاوله خشبيه يصطف الناس من حولها وتشعرين حينها فقط بمنتهى المتعه عندما يأكل الناس الألم الذى اخبأتيه انتِ بدورك داخل الطعام

فشكرا لهم وشكرا لهذه المتعه التى تشبهنا كثير الشبه

This entry was posted on ٠٠:٢٦ and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the الاشتراك في: تعليقات الرسالة (Atom) .

25 التعليقات

:) وهل يستسيغ الناس طعم الألم المخبأ في الطبخة؟؟


يقول علماء النفس أن الطعام الذي تستمتعين به أثناء تناوله ما هو إلا طعام صُنع بحب وشغف ووضع فيه القائم على طهوه جزء من روحه وأن الطبخ فعل للحب.. وأن أول نصيحة تُقدم لمن يَهم بالطهو أن أخرج حزنك وكدرك ومرارتك وضعهم جانبا لكي لا تنتقل المرارة إلى طعامك الذي تطهوه

أظن أن هذه الطبخة التي ذكرتيها لن تجد إلا صفيحة القمامة لأن حتى القطط ستأبى أن تقتات على الألم


بس سيبك.. مكتوبة حلووووو اوي


وانتي كمان وحشتيني أوووووووووي وكل سنة وانتي طيبة


:)

ربنا يصبرنا على ألم ومرارة الايام ويكتبلنا خير فى حياتنا ومماتنا ويعوضنا عن الام عشناها ويصبرنا
دى اول زيارة ليا وتسعدينى لو قمت بزيارةمدونتى
http://asmaajom3a.blogspot.com

ندعوكم لحضور ملتقى مدوني الشرقية الأول
يوم الأحد 5-10 الساعة الرابعة مساءً
بمقر النادي الإجتماعي بالزقازيق بشارع مدير الأمن أمام حزب الوفد
و كل المدونين من كل حتة ف مصر مدعوين
وللمزيد من التفاصيل يرجي زيارة اللينك التاااااالي
http://goharyblog.blogspot.com/

و كل عام و انتم بخير

رغم ان فكرتك كانت انك تدسي الالم للناس اللي هما كانو السبب فيه من الاساس
لكن مجاش ف بالي ابدا غير دعوة عشاء لامل دنقل..لما الناس بيحتسوا دماءه وهو بيصرخ انتهوا

كل سنة وانتي من غير الم

تحية بكل حماس..

ممتاز جدا تعبير وتحرصين بألا ينسكب ما بداخل الإناء وربطه في النهاية بتعبير عندما يأكل الناس الألم والمتعة المترتبه من هذا عليها

و
التحية والسلام

تسنيم

نعم يستسيغ الناس الطعام بل ويثنون عليه

تخيلى؟؟
_______________

مفتقده صوتك قوى على فكره
....
اسماء جمعه

انا والله فرحانه قوى عشان انتو قدرتوا تعملوا حاجه احنا مقدرناش نعملها
وطبعا ان شاء ربنا هاجى ويشرفنى جدا اكون معاكم
...

سيزيف

وماله؟ كله كويس برضو

يارب فعلا ابقى كل سنه من غير الم
احسن دعوه والله
منورنى يا بشمهندس
.......

احمد الشاعر:

والله بفرح لما بلقاك هنا
وفرحانه اكتر ان النص عجبك
متشكره لوجودك

ايه هو طعم الاكل دا
اللى كله الم وحزن
بوست مليان ياس
اتفئلى شويه

انا مع راى تسنيم طبعا
لكن الطبخه اللى انتى بتقصديها هنا هى الاكثر شعبيه فى الوقت الحاضر عند الكثيرين
رغم ان هناك من لا يستثيغها و يعشق الطبخ عن حب ( الذى قصدته تسنيم ) و الذى اعتقد انك ايضا تعشقيه و لكن الايام علمتك غيره

ثقى ان هناك المزيد من الغير من هم مثلنا و ليس مثلهم



هنا فكر و فن قلما وجوده

هاجى كتير متزهقيش منى

وما بقاش طعم المرار بيدوم على شفايف اللى بياكل وما يبصش ولا يحسش بالدمعة المحشورة بين ابتسامة و انكار للالم
بقى المرار عادى زى الظلم و الانكسار
وعلى راى جاهين الحزن ما بقالوش جلال يا جدع
***
سمر حقيقى مدونة جميلة والبوست مكتوب باحساس عالى و طريقة رائعة

وصفة إعداد الألم لن تجلب سوى الألم لصانعها وآكلها

وبما انك أقحمتى أبلة نظيرة فى التوبيك ، أدعوكى لزيارة مدونتى .. مدونة أبلة نظيرة

دمتى بكل خير..تحياتى

لا استطيع التعليق لانى اقابل العمل الادبى البديع جدا بالصمت والاستمتاع
لكن اظننى سأكون ضيفا لمدونتك بصفة يومية
ارجو الا اكون ضيفا ثقيلا
احمد

غير معرف  

ولية نخبى الالم والحزن جوانا ونغلفة فى شكل جميل علشان الاخرين يستمتعوا بيةلبعض الوقت وبعد كدة يفضل جوانا نتعذب بية فى كل الاوقات

ولية نخبى الالم والحزن جوانا ونغلفة فى شكل جميل علشان الاخرين يستمتعوا بيةلبعض الوقت وبعد كدة يفضل جوانا نتعذب بية فى كل الاوقات

بجد شعر جميل ومدونة جميلة من شخصية اكثر جمالاً وافضلها احتراماً
توليفة رقيقة نادرة فى الحياة
تقبلى منى فائق تحياتى اختى العزيزة سمر
وسعدت بلقاؤك فى الملتقى
إسلام ديو

سمر انا معرفتكيش
كنتى مختلفه المرادى
بس حلو على فكره

كرانيش :)
تعرفي ان المطبخ منفذ مهم اوي للغضب بالنسبة لي؟؟
انا لما اتضايق اوي اروح المطبخ
و اقعد اعمل بيتزا
اقعد في المطبخ 6 ساعات مثلا !!
و ماحسش بيهم ..!
و ممكن انقي اي وصفة عجيبة غريبة تاخد وقت طويل في المطبخ ..
و اعملها و تطلع حلوة .. و تتاكل كلها و مايتبقاش منها لتاني يوم حتى !!
المطبخ دة سر أنوي اوي على فكرة :)
البوست ظريف و فكرته جميلة جدا.

رومانسى
الحياه حلو ومر
اسعدنى مرورك

....
سهر
متخافيش مش هزهق بس انت ابقى تعالى
بالنسبه للطبخ
معظم البنات بيطلعوا همهم فيه تفتكرى الولاد بيطلعوا همهم فى ايه؟

......
سمر احمد
منورانى يا جميله
بزعل قوى من المرار لما يبقى عادى
ربنا يستر علينا
متبقيش تتأخرى عليه
.....
د/ رامى شهاب الدين

معك كل الحق
وياريته بايدنا مكانش ده بقى الحال

هبقى ازورك انت وابله نظيره اكيد
......

احمد الصباغ

يسعدنى صمتك واستمتاعك بشغلى
لكن يسعدنى اكتر تعليقك عليه
منورنى يا احمد ومنتاش ضيف تقيل ولا حاجه
بس انت ابقى تعالى
.....
رحيل

عشان احنا للاسف بني ادمين

منور المدونه

....

اسلام ديو
انا كمان سعدت بلقائك
وشكرا على الاطراء الرقيق ده
منورنى يا اسلام واكيد هزورك
...

بياترتس

وحشتينى يا ميويه
بحبك وانتى شيفانى مختلفه
ابقى زورينى

......

قهوه بالفانيليا

ليكى حضور مميز وطله مميزه وتعليق مميز
واسم اكثر تمييزا
انما غريبه قوى موضوع الست ساعات دول
كتير يا بنيه
بس سيبك انتى
منورانى يا قمره
ومسيرى ادوق اكلك ولا مش ناويه؟؟؟

مش حلوة منك يا كرانيش
مش لايقة
أنتي عارفة أننا بنحب نطبخ الأكل بالمرارة
و عارفة أن الناس بتحب تاكله
و تاكلنا كمان لو حبينا


كلما كنتي ماهرة
كلما كان لمائدتك مذاقها الخاص
هكذا نؤمن جميعا
لكن.. من منا فكر يوما في مقدار المك المخبأ خلف مذاق طعامك المميز؟
عفوا يا عزيزتي.. وقتها لن نستصيغ اكلك؛ ستوقفنا مرارة ألمك المخبأ خلف متعة اللقيمات
................
عزيزتي
دمتي بكل ود ومحبة

fekrtha gamda awy w enty katbaha be2eslob 7elw awyyy
bas ma3naha el da5li mo2lem awy !
a7ayeki :))

استمتعت

انا مع تسنيم
وفعلا جربت كذا مرة الطبيخ وانا جوايا طاقة سلبية او طاقة ايجابية

وبجد كان الطعم بيفرق كتير

حلو وانا جوايا سعيدة
ومايتاكلش وانا مش مبسوطة

الاعجب بقى
ان الطبيخ بالنسبة للمراة هو وسيلة لتفريغ مشاعرها..حتى من غير ما تعرف

:)
تصدقي اول مرة اقرالك كده
انا دايما جري ورا القصايد في مدونتك
تقريبا مركزتش خالص اني اقرا غيره
بس فعلا صياغتك ممتازة
سلمت يدك

ايه ياست الكل الحاجات الحلوة دي
طبعا كله من صنع إيديكي
لكن تلك الوجبة التي على مائدة مدونتك داخل آنية تناولك الجميل للفكرة يجعلها من الظاهر رائعة لكن بالطبع من الناحية الإنسانية
فلا اعتقد انه بيننا من يود تعلم تلك الطبخة
وأعتقد هناك أكلة أصعب منها وهي لما الناس يقعدوا وياكلوا في بعض
وحشانا حاجاتك من زمان
ياكراااااااااااااااانيش
لكن بغيب وأجي أقف على شباكك
ابو ضلفة قزاز وضلفة شيش
تحياتي
حسن ارابيسك

الكل له ما يخفيه عن الناس حتى فى طيات ملابسه او داخل الادراج لكن تبقى العيون تفضح ما فى البطون

بصراحه استمتعت بقفراءة التدوينه

رغم قصرها

وجدت فيها كثيرا مني

تقبلي تحياتي:)